Blogin hiljaiseloa

Asuin kaksi vuotta Yhdysvalloissa Kaliforniassa ja siellä oman blogin päivittäminen jäi vähälle. Samoin vähälle jäi siellä asuessa iltaisin säätäminen ja puuhastelu, mikä osaltaan selittää miksi tähän harrasteblogiin ei ole tullut kirjoiteltua.

Seli seli, melkein kaikki blogithan kokevat hiljaisia kausia tai loppuvat kun kiinnostuksenkohteet vaihtuvat.

Joka tapauksessa, viimeisen parin vuoden ajalta tarinoita löytyy paremmin yhteisestä blogistamme Ameriikan ihmeitä jos kiinnostaa.

Tämän blogin funktioksi on muodostunut se, että kirjaan tänne asiat joille en keksi parempaakaan paikkaa. Jos myöhemmin esimerkiksi tarvitsen linkkiä kaverille miksi .ssh/config on parhautta tai reseptiä kanakastikkeeseen, voin hakea Googlella ja löydän tiedot blogistani.

Muutama ajatus on uusista jutuista, mutta katsotaan miten saan aikaiseksi. Ainakin tänään sain taas palautettua Jekyll-blogialustan toimintaan. Näköjään uusi versio toimii vähän eri tavalla kuin vanha. Samalla ryöstin uudesta Jekyll-versiosta sivupohjan ja siirsin vanhat sisältöni oletuspohjalle, johon lähinnä vaihdoin fonttia, koska tämäkin näyttää näin hyvältä! Yritin pitää vanhat linkit toimivana, mutta blogin generointi meni ainakin uusiksi. Jännätään vieläkö vanhat tilaajat saavat nämä päivitykset.

Kiitokset Jekyllin tekijöille mahtavasta työkalusta! En enää nykypäivänä haluaisi kotisivuilleni muuta kuin staattista sisältöä jos ei ole pakottavaa syytä muuhun.